Tips på hur du lyckas med konferensen

Likt många med mig så finns det en fördel att ha sin konferens i samma stad som man arbetar. man håller nere kostnaderna för boende och resan. Samtidigt är det ett utmärkt sätt att få en missnöjd personal med lite dålig stämning. Det kan ses som snålt att inte åka iväg och att unna personalen att se något annat. Därför är det superviktigt att om man ska hålla sig i samma stad så måste man göra den upplevelsen värt det.

Börja med att researcha

Idag finns det gott om konferenshotell som dyker upp när man Googlar konferens malmö, men jag skulle säga att man ska gå på andra personers upplevelser. Nötesjö konferenshotell är för mig en personlig favorit och jag i min tur fick tipset av en gammal kollega, sedan tipsar jag andra som frågar efter konferenser i Malmö. På så vis får riktigt bra ställen leva kvar och fler väljer att göra på detta sätt. Annars hade det inte funnits så många jämförelsesajter. Gäller inte bara hotell men jämförelser i kombination med bättre priser gör att hotellsajter verkligen exploderat. Booking.com, Hotels.com, TripAdvider.com och så vidare och så vidare.

Bygg dina dagar

Listan denna gång kommer i att visa hur man bygger upp ett riktigt grymt företagsevenet i form av en konferens.

  • Ha en riktigt grym agenda – att veta vad som ska gås igenom innan är ett pedagogiskt vinnarkoncept för dig som vill att deltagarna ska ta in informationen och framförallt förstå syftet med dagen.
  • Ha många pauser, fika, bensträckare, lättsamma övningar, m.m. På så vis får du med dig publiken under hela dagen och de slipper sitta i flera timmar och försöka mata in information.
  • Ha med en överraskning, en gästtalare, underhållning eller något annat som får de att vakna till lite.
  • Kontrollera att maten håller högklass, kolla med dina referenser och se till att mat finns för alla så att de med allergi inte känner sig sidosatta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *