Listiga tips för hemmafix

En helt ren färgburk!
En helt ren färgburk!

I mitt första inlägg tipsade jag om hur man på ett enkelt sätt kan undvika att få skräp på sig när man borrar i taket – genom att samla upp det i en mugg – och nu tänkte jag spinna vidare på det ämnet. Det finns ju massor av sådana tips, eller life hacks som de också kallas.

När det gäller att borra så finns det faktiskt ett bra tips för när man ska borra i väggen också, och det är att sätta en post it-lapp under som man viker på mitten uppåt så att det bildas en litet veck där borrdammet kan samlas. På så sätt slipper man dammsuga golvlisten efteråt. Ett tips för den som ofta slår sig på tummen med hammaren är att sätta spiken i en klädnypa istället för att hålla den med fingrarna, och tycker man att det är irriterande att man alltid tappar bort änden på rullen med maskeringstejp så kan man sätta fast en sådan där liten plastbit som sitter på brödpåsar (eller något annat litet och platt för den delen).

Jag gillar att måla men jag undviker gärna onödigt kladd, och det finns det också ett väldigt smart tips för. När man målar med pensel och doppar den i färgen så stryker man ju av överflödig färg mot kanten, och det gör att det blir kladdigt när man ska sätta på locket igen och dessutom rinner det ofta över på utsidan så att burken blir kladdig. För att slippa detta kan man sätta en gummisnodd runt burken (gärna en som är lite bred och platt), alltså på höjden så att den går tvärs över själva hålet. Då kan man stryka av penseln mot gummisnodden istället så att överflödig färg rinner tillbaka ner i burken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *