Kanske dags för nya luckor?

Det har varit hög tid sen en tid tillbaka att göra något åt vårt kök. Det har helt enkelt stått och förfallit för det mesta. Och så kan vi ju inte ha det, utan det är därför dax att göra någonting åt saken. Men kanske inte allt på en gång; för köket är som sagt riktigt illa däran. Saker och ting håller ihop, men är slitna och ser inte speciellt fina ut. Frågan är då bara var vi ska börja, och det var faktiskt en inte speciellt svår fråga när vi började prata om vad vi skulle göra med vårt kök.

Nya luckor
Det värsta med vårt kök är nämligen köksluckorna, gamla och någon form av billigt laminat. Inte riktigt någonting som inspirerar när man kommer in i köket, precis. Frågan var bara vad vi skulle skaffa oss i stället. Köksluckor i trä var vad vi ville ha, men sådana kostar ju också en hel del. Lyckligtvis kom vi dock på att det finns alternativ som ser nästan lika bra ut. Antingen då laminatluckor med faner (ett lager trä helt enkelt), eller laminatluckor med trämönster. Båda kostar sedan betydligt mindre än köksluckor i massivt trä, utan att vi behöver tumma alltför mycket på utseendet.

Billigast är laminatluckor med trämönster, men det bestämde vi oss snabbt för att det inte såg tillräckligt bra ut. Inte så att de är fula, men det märks definitivt att det inte är riktigt trä det handlar om. Vi valde därför laminatluckor med faner, som ser väldigt bra ut. Vårt val föll på Göta Valnöt från http://www.malarkok.se, och även om de inte kommit upp ännu så är det lätt att föreställa sig hur de kommer att ge hela köket ett ordentligt och välbehövligt lyft! Valnöt är ju ett riktigt klassiskt material, och ser helt fantastiskt ut i vårt tycke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *