Fiffig klämsak

Alla som har en hund vet att det kan uppstå vissa problem vid utfodringen, närmare bestämt utformningen av de påsar (eller är det inte snarare säckar?) med hundmat som man köper. Det kan vara svårt att återförsluta dem på ett bra sätt, och att portionera ut hundmaten kan också stöta på problem. Att hälla upp torrfodret gör det svårt att få ut den mängd som man vill ha och det är lätt hänt att det blir för mycket. För att inte tala om att en del lätt hamnar utanför skålen om man försöker hälla i den. Men det finns en smart uppfinning som löser båda problemen på en och samma gång.

Klämma + skopa = skopklämma
Det finns nämligen en typ av klämmor som är direkt framtagna för att återförsluta påsar med hund- eller kattmat, skopklämmor. En skopklämma är helt enkelt en vanlig klämma, om än oftast lite längre, som har en skopa i ena ändan – fiffigt så det förslår. Det är någonting som är så självklart att det är förvånande att det tog så pass lång tid innan någon uppfann en, men nu finns de i alla fall sedan några år tillbaka. Med en skopklämma så kommer det alltid att vara lätt att fördela hund- och kattmaten i rätt mängd, utan spill. Att skopan är utanför påsen är också en fördel. Annars är det ju vanligt att man helt enkelt stoppar i skopan i påsen med hundmat, för att ha den nära tillhands när det är dags för utfodring, men det gör ju att skopan inte direkt är ren att ta i.

En stor skopklämma.

Flera olika storlekar
Alla påsar med hund- och kattmat är ju inte lika stora, och därför finns det också skopklämmor i flera olika storlekar. Men bäst av allt är nog ändå priset; även de största modellerna kostar betydligt mindre än en hundralapp. Så jag skulle vilja tipsa alla hundägare om skopklämmor; praktiska så det förslår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *