Ett listigt nätköp

Att handla på nätet är något de flesta har koll på nu för tiden. Det finns flera fördelar med det, till exempel att det är enkelt och smidigt, att man har ett oändligt utbud och att priserna ofta är lägre än i butik. Men för att handla riktigt listigt på nätet gäller det förstås att man inte tar första bästa webbshop utan faktiskt undersöker och jämför lite först. Så hur gör man då?

Jämför priser
För att få en bra överblick kan steg ett vara att använda en sajt som jämför priser, som till exempel Pricerunner eller Prisjakt. Detta kräver förstås att man vet vad det är man letar efter. På sådana sajter får du upp olika e-butiker som säljer varan du är ute efter, och du ser vad priserna ligger på. Men även där gäller det att inte bara ta första bästa.

Kolla upp e-butiken
På ovan nämnda sajter kan man också få ett hum om hur pålitlig e-butiken är. Det finns bland annat recensioner och omdömen och man kan se vilka e-butiker som är certifierade för trygg e-handel. Med det sagt så behöver man inte döma ut en butik bara för att den inte har ett bra betyg – det kan ju till exempel vara en helt nystartad butik som inte hunnit få ett rykte än. Och man ska inte heller lita blint på certifieringar, men det ger som sagt en bra fingervisning och man kan ju undvika de med dåligt betyg.

Glöm inte frakten
Vissa sajter har fri frakt, som till exempel Fina Mig som bjuder på frakten oavsett hur mycket eller lite du handlar. Andra sajter tar betalt för frakten, men det behöver inte betyda att du ska döma ut dessa direkt. Ska du till exempel handla flera saker från samma ställe så är ju fraktkostnaden fortfarande bara en engångskostnad. Så tänk smart när du jämför priser för att hitta den bästa dealen hos den bästa e-butiken.
Ett typiskt e-handelslager.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *