En listig lösning för bilen

volvon
Att serva bilen är ju något som alla måste göra för att bilen ska hålla sig fräsch och för att den ska vara säker i trafiken. När man får tillbaka bilen efter en service känns den alltid lite extra fräsch. Man vet liksom att den är på topp och det ger en skön känsla, men att betala räkningen är inte alltid lika roligt. Ofta vet man inte vad kostnaden kommer att landa på, och oväntade utgifter är alltid tråkigt. Så för de som vill ha en enklare lösning på det här med att serva bilen så har jag ett listigt tips, och det är att skaffa ett serviceavtal till bilen.

Jag kör Volvo och har därmed Volvos serviceavtal. Exakt vad som ingår i avtalet kan skilja lite mellan olika märken, men i det stora hela går det ut på att man tecknar ett avtal som fungerar som en försäkring för att man under en viss tid eller en viss körsträcka är försäkrad mot stora och oväntade utgifter för bilens service. Man kommer förstås inte undan utan att betala, men istället för att behöva slänga ut flera tusen på en och samma gång så betalar man istället en mindre summa per månad. Detta är en fast kostnad, och på så sätt så vet man alltid vad man betalar.

För mig är det här en väldigt smidig lösning eftersom jag tycker om att ha stenkoll på min ekonomi. Jag är beredd på hur mycket jag behöver lägga varje månad, och jag behöver inte betala något extra när jag lämnar i in bilen på service. Det blir med andra ord inte lika stora hål i plånboken och det blir lätt att skapa sig en överblick över hur mycket man lägger på bilen, något som annars kan vara lite svårt att se då man inte så enkelt kan räkna ut det i sin månadsbudget. Det är helt enkelt ett smidigt sätt att få bättre koll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *