Använd din list – anlita arborist

Fruktträd är ju fantastiskt mysiga att ha på tomten. Dels är de vackra, och dels får man ju en massa god frukt helt gratis. Ja, i de fall som det växer frukt på trädet förstås. För det är ju tyvärr så att det kan vara lite så och så med det där. Man kan skylla på dåliga äppelår och det ena med det tredje, men ibland är det faktiskt så att man måste vara lite listig för att få sin frukt att växa.

Beskär trädet
En himla viktig sak när det gäller fruktträd och att de ska bära frukt är nämligen att beskära trädet rätt. Beskär man det fel så kan man istället minska frukten. Fruktträdsbeskärning ska också göras olika beroende på vilket träd det handlar om. Det är givetvis inget som kommer att ge frukt direkt, men åren efter kan det löna sig. Här har ni till exempel en bra arborist i Malmö som kan det där med att beskära fruktträd för att få dem att bära frukt. Och givetvis också allt annat som har med trädbeskärning att göra, samt stubbfräsning och trädfällning och allt annat som en arborist sysslar med.

Använd frukten
När du så har fixat ditt fruktträd så att det ger dig mer frukt så kanske du börjar undra över vad du ska göra med all frukt. Att låta den falla ner och sedan ligga och ruttna är inte särskilt roligt, och ärligt talat – det finns gränser för hur mycket frukt man orkar äta. Ett tips är då att ta tillvara frukten genom att göra saft, marmelad, koka kräm, kanske konservera den… Och vill du inte göra detta finns det sajter på nätet där du kan skänka bort din frukt så att någon annan kan komma och plocka den. Då kommer den till användning, och har du tur kanske du får nått gott som tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *